Vi frågade: Varför har DU kommit hit?
Chatarina Nordström, Winnet Sverige o Johanna Friman, Sävsjö Näringsliv
Chatarina Nordström, Winnet Sverige o Johanna Friman, Sävsjö Näringsliv
Chatarina Nordström
– Jag är här som medarrangör för konferensen. Jag förväntar mig ett brett inspel till den parlamentariska landsbygdskommittén från alla intressanta konferensdeltagare som är här idag. Ser fram emot från praktik till teori som Winnet Östergötland skall presentera med LEA.
Det är också ett steg i ett närmare samarbete med Hela Sverige eftersom Winnet arbetar inom regeringens insatsområde Landsbygdsutveckling.
Johanna Friman
Tycker det är intressant att man lagt ett genusperspektiv på konferensen. Inte ofta jag möter det i mitt arbete inom näringslivet. Sen är jag även företagare och föder upp hästar. Så här står jag och diskuterar ett omtag på Hästkraft Sverige som Chatarina var med och startade upp 2012.
Alexander Zuniga, Argomento AB
Alexander Zuniga, Argomento AB
Jag ville gärna delta i Möjligheternas Landsbygd eftersom jag sedan 2011 arbetar med ett regeringsuppdrag via Post och Telestyrelsen (PTS) som arbetar för att alla i Sverige ska ha tillgång till telefoni, bredband och post.
Det jag främst är intresserad av är att se kopplingar och samverkansbehovet mellan de olika
nivåerna, lokalt, regionalt och nationellt, för att få till bra lösningar på landsbygden utifrån
serviceperspektivet.
Informationen här på konferensen har varit tydlig och bra plus att jag har mött många engagerade människor.
Annika_Bergman Torpöns Färjeläger
Annika Bergman Torpöns Färjeläger
Jag vill lära mig mer om landsbygdspolitiken och möjligheterna för företagandet på landsbygden. Jag är en av tre delägare i företaget Torpöns Färjeläger där vi driver både camping, boende, restaurang,stuguthyrning och äventyr.
Jag är den enda kvinnliga delägaren så därför är jag intresserad av konferensens tema med
företagande ur ett kvinnligt perspektiv.
Sen hoppas jag på att få nya idéer, nätverk, ökade kontakter, inspiration – men framför allt ORK! Det behövs massa ork för att driva företag på landet…
Per-Inge Planefors, Hela Sverige ska Leva, Östergötland
Per-Inge Planefors, Hela Sverige ska Leva, Östergötland
Min förhoppning med konferensen Möjligheternas Landsbygd är att få inspiration och visionära idéer.
Jag är vice ordförande i den regionala avdelningenav Hela Sverige ska Leva och har min förankring idet lokala nätverket ”Upplev Omberg”.
Det är viktigt att vi landsbygdsentreprenörer delarvåra praktiska erfarenheter och visioner – det kange turboeffekter att träffa andra aktörer.
Ewa Klingberg, författare, Hanna Åhman, fotograf
Ewa Klingberg, författare,
Hanna Åhman, fotograf
Vi är här för att vi håller i ett av föredragen. Vi föreläser om Kyrkoturism kring vilket vi gjort två
böcker som beskriver landsbygdskyrkor. Kyrkan, som oftast ligger mitt i byn, är inte sällan en outnyttjad resurs och vi måste ta på oss nya glasögon och betrakta våra kyrkor ur nya perspektiv. Man måste titta på kyrkan som koncept, med allt som hör till kyrkan. Helheten. Kyrkobyggnaden, parkeringen, församlings-hemmet, gamla kyrkostallar, byskolor eller vad det nu är som kringgärdar kyrkan i byn. Det finns stor utvecklingspotential för landsbygden och turismen genom att titta på kyrkan som resurs!
Annika Laurelius, Travsällskap Katarina Raskov, Raskov Utveckllin
Annika Laurelius, Travsällskap
Katarina Raskov, Raskov Utveckllin
Vi, som kommer från Halland, är nyfikna på hur man jobbar med landsbygdsfrågor på andra håll i landet. Vi tror och hoppas att konferensen ska bjuda på trevliga och utvecklande möten och att vi kan skapa nya kontakter utanför Halland.
All landsbygd behöver och mår bra av all verksamhetsutveckling. Titta bara på travet, som ju finns spritt över hela landet. Hästföretagandet finns till stor del på landsbygden och det är intressant att titta på hur travet kan bidra till utveckling.
Ante Jankovic, Destination Jönköping
Ante Jankovic, Destination Jönköping
Jag tycker att konferensens tema är intressant och anser generellt att landsbygdsfrågorna är viktiga frågor. Med tanke på mitt arbete tittar jag på arbetet med att hela Sverige ska leva och rymma möjligheternas landsbygd, ur ett destionationsperspektiv.
Jag tittar även på den här konferensen ur just ett konferensperspektiv och jag tror och hoppas på trevliga möten och viktiga kontakter.
Ann-Sofie Pettersson, Vångabygdens utvecklingsbygd
Ann-Sofie Pettersson, Vångabygdens utvecklingsbygd
Jag är dels egenföretagare i företaget Jogestorps Trädgård och är även engagerad i en lokal utvecklingsgrupp i Vångabygden. Mitt måtto är att ”om vi inte gör något själva så händer helleringet”.
Min ambition och förhoppning med konferensen är att träffa andra som jobbar på samma vis som jag, driver eget företag och som vill utveckla sin bygd.
Jag vill hitta nya kontakter och nya vägar för att utveckla mitt företag och min bygd.
Sarah Andler Foto http://dinbyro.se
Sarah Andler Foto
http://dinbyro.se